HESAP AÇ >

Aydem Enerji

Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. (Aydem Yenilenebilir) 19-22 Nisan 2021 tarihlerinde halka arz edilecektir.

Halka Arza İlişkin Bilgiler

Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin (“Şirket” veya “Aydem Yenilenebilir”) birincil halka arzının talep toplaması 19-22 Nisan 2021 tarihlerinde (4 gün) yapılacaktır.

Aydem Yenilenebilir’in çıkarılmış sermayesinin 700.000.000-TL’den 705.000.000-TL’ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek olan toplam 5.000.000-TL nominal değerli paylar sermaye artışıyla ve mevcut ortakların sahip olduğu 105.000.000-TL nominal değerli paylar ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecektir. Toplam 110.000.000-TL nominal değerli payların halka arz edilmesiyle Şirket’in halka açıklık oranı %15,60olacaktır.

Halka arzda ek satış hakkının kullanılması durumunda, halka arz miktarının %2,84’üne tekabül eden mevcut ortakların sahip olduğu 20.000.000-TL nominal değerli paylar da halka arz edilebilecektir. Bu durumda, Aydem Yenilenebilir’in halka arz edilen pay toplamı nominal olarak 130.000.000-TL’ye, halka açıklık oranı ise %18,44’e ulaşacaktır.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği hükümleri çerçevesinde halka arz edilen payların BİST’te işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süreyle fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Halka arzda fiyat aralığı ile talep toplanacak olup, 1,00 TL nominal değerli payın satış fiyat aralığı 8,50 TL – 9,90 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu fiyat aralığı Aydem Yenilenebilir için 5.950 milyon TL – 6.930 milyon TL halka arz öncesi piyasa değeri aralığına karşılık gelmektedir.

Tüm yatırımcılar fiyat aralığından talep girebilecek olup, 1 (bir) kuruş fiyat adımlarında olmak üzere 5 (beş) farklı fiyat seviyesinden talep girilebilecektir.

Halka arz edilecek 110.000.000-TL nominal değerli payların:

  • %50,0’lık kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’a (55.000.000-TL/adet pay)
  • %30,0’lık kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’a (33.000.000-TL/adet pay)
  • %20,0’lık kısmı Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar’a (22.000.000-TL/adet pay)

tahsis edilmiştir.

Şirket ve ortakların (payların borsada işlem görmesini takiben) 180 gün boyunca pay (BİAŞ’ta ve BİAŞ dışında) satmama taahhüdü bulunmaktadır.

Talep Toplamaya İlişkin Bilgiler

Paylar “Fiyat Aralığı ile Talep Toplama” yöntemi ile satılacaktır.

Şirket paylarının halka arzında talepte bulunacak yatırımcılar Yurt İçi Bireysel Yatırımlar, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar’dır.

Tüm yatırımcılar, fiyat aralığının içerisinde kalmak kaydıyla, 1 (bir) kuruş fiyat adımlarında olmak üzere 5 (beş) farklı fiyat seviyesinden farklı miktardaki taleplerini Konsorsiyum Üyeleri’ne iletebilecekleri gibi taleplerini fiyattan bağımsız olarak talep ettikleri pay adedi şeklinde veya fiyattan bağımsız olarak talep ettikleri toplam pay bedeli şeklinde de Konsorsiyum Üyeleri’ne iletebilirler. Yatırımcıların ilettiği bu fiyatlardan nihai arz fiyatına eşit veya nihai arz fiyatından yüksek en yakın fiyat “Talep Fiyatı” olarak anılacaktır.

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üzerinden girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar: Para Piyasası Fonu, Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu, Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu, Özel Sektör Borçlanma Aracı (ÖSBA) (sadece ihracına kendi aracılık ettiği ve Borsa İstanbul’da işlem görenleri kabul edebilir), TL DİBS, Döviz (ABD Doları, Avro, Sterlin), Eurobond (T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ihraç ettiği), Hisse Senedi Yoğun Fon, Değişken Fon, Pay (BİST 30’da yer alan paylar), Borçlanma Araçları Fonu.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. üzerinden girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar: Para Piyasası Fonu (Sadece Yapı Kredi Portföy Para Piyasası Fonu), Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu (Sadece Yapı Kredi Portföy Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu), TL DİBS, Özel Sektör Borçlanma Aracı (ÖSBA) (yalnızca Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. bonoları), Döviz (ABD Doları, Avro, Sterlin), Vadeli Mevduat – TL.

Her bir tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde ayrı ayrı yapılacaktır.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Oransal Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. İlk aşamada (yetmesi kaydıyla), talepte bulunan tüm Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara (bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcılara yatırımcı başına olmak üzere) birer adet pay verilecek, daha sonra, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için geriye kalan tahsisat miktarının, kalan pay talep miktarına bölünmesi ile “Arzın Talebi Karşılama Oranı” bulunacaktır. Bulunan Arzın Talebi Karşılama Oranı her bir yatırımcıya ait kişisel talep ile çarpılacak ve paylar dağıtılacaktır.

Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara Dağıtım: Her bir Yurt İçi Kurumsal Yatırımcıya verilecek pay miktarına Konsorsiyum Liderleri’nin önerileri de dikkate alınarak Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi tarafından karar verilecektir.

Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara Dağıtım: Her bir Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcıya verilecek pay miktarına Konsorsiyum Liderleri’nin önerileri de dikkate alınarak Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi tarafından karar verilecektir.

Tüm yatırımcı gruplarına dağıtım yapılırken, dağıtım sonucu ortaya çıkan miktarlar alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilecek, ortaya çıkan miktarın bu alt sınırın altında kalması halinde yatırımcı isteğine uygun olarak listeden çıkarılacak ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi tutulacaktır.

Yatırımcı gruplarına belirtilen yöntemlere göre dağıtım yapılırken, hesaplamalarda küsurat ortaya çıkmasından dolayı dağıtılamayan paylar, pay talebi tamamen karşılanamayan yatırımcılar arasında Şirket’in uygun gördüğü şekilde dağıtılacaktır.

Konsorsiyum Liderleri, talep toplama süresinin bitimini izleyen en geç 1 (bir) iş günü içerisinde dağıtım listelerini, her bir tahsis grubu için ayrı ayrı kesinleştirerek Şirket’e ve Halka Arz Eden Pay Sahibi’ne verecektir. Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi, dağıtım listelerini en geç kendisine teslim edilen gün içerisinde onaylayacak ve onayı Konsorsiyum Liderleri’ne bildirecektir.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’ın Talep Bedeli karşılığında teminata alınacak kıymetler ve/veya dövizler, teminat oranları ve teminata alışta ve bozdurmada uygulanacak fiyatlar ve teminat tutarı hesaplamasında uygulanacak formül aşağıda gösterilmektedir:

Gerekli Teminat Tutarı = Talep Bedeli/ İlgili Kıymet için Tabloda Belirtilen Teminat Katsayısı

Kıymet blokesi yönteminde kullanılacak teminat katsayılarına aşağıda yer verilmiştir:

Teminata Alınacak Kıymet

Teminat Katsayısı

Teminata Alımda
Uygulanacak Fiyat

Teminat Bozumunda Uygulanacak Fiyat

Para Piyasası Fonu

%97

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Borçlanma Araçları Fonu

%90

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu

%90

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu

%97

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Döviz (ABD Doları, Avro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı)

%90

Döviz teminatında her bir Konsorsiyum Üyesi’nin çalıştığı bankanın söz konusu yabancı para için ilk açıkladığı döviz alış gişe kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır)

Döviz teminatında her bir Konsorsiyum Üyesi’nin çalıştığı bankanın anlık döviz alış gişe kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır)

TL DİBS

%95

Her bir Konsorsiyum Üyesi’nin ilgili günde açıkladığı ilk gösterge alış fiyatı

DİBS’lerde her bir konsorsiyum üyesinin çalıştığı bankanın ilgili gündeki işlem anındaki cari alış fiyatı

Eurobond (T.C. Hazine’sinin ihraç ettiği)

%95

Bloomberg elektronik alım-satım ekranında her bir Konsorsiyum Üyesi bankanın gördüğü en az üç işlem yapılabilir fiyat sağlayıcısının ortalama fiyatı dikkate alınacaktır.

Bloomberg elektronik alım-satım ekranında fiyat sağlayıcıların verdiği işlem yapılabilir cari piyasa fiyatı kullanılacaktır.

OSBA (Her aracı kurum sadece ihracına kendi aracılık ettiği ve BİAŞ’ta işlem gören OSBA’ları teminata konu edebilir)

%85

Özel Sektör Borçlanma Araçları’nda Borsa İstanbul Tahvil Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda oluşan son işgünü ağırlıklı ortalama fiyatı

Özel Sektör Borçlanma Araçları’nda Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası’nda oluşan cari piyasa fiyatı

Hisse Senedi Yoğun Fon

%90

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Değişken Fon

%90

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Pay (BİST 30’da yer alan paylar teminata konu olabilir)

%90

BİST Pay Piyasası’nda oluşan son işgünü ağırlıklı ortalama fiyatı

BİST Pay Piyasası’nda oluşan cari piyasa fiyatı

TL Vadeli Mevduat

%100

-

-

 

Tek bir bireysel yatırımcıya dağıtılması öngörülen asgari pay tutarı:

Yurt İçi Bireysel Yatırımcı sayısının bu yatırımcı grubuna dağıtılacak toplam lot adedinden az veya eşit olduğu durumlarda, talebi bilgi eksikliğinden iptal edilmemiş, o gruptaki tüm yatırımcılara (bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcılara yatırımcı başına olmak üzere) en az 1 (bir) adet pay dağıtılacaktır.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcı grubu için toplam yatırımcı sayısının bu yatırımcı grubuna dağıtılacak toplam lot adedinden fazla olduğu durumlarda ise hangi yatırımcılara birer lot dağıtılacağına Konsorsiyum Liderleri’nin önerileri dikkate alınarak, Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi tarafından Kurul’un II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nin 19. maddesinde yer alan eşit ve adil davranılması esası gözetilerek karar verilecektir.

Mükerrer talep olması halinde uygulanacak esaslar:

Yurt İçi Bireysel Yatırımcı grubunda, tek bir bireysel yatırımcıya asgari 1 adet pay dağıtımı yapılırken, mükerrer talep kontrolü işlemi yapılarak bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcılara her bir yatırımcıya 1 adet pay (bu gruba tahsis edilen miktarın yetmemesi durumunda kura ile belirlenecektir) verilecek şekilde dağıtım yapılacaktır. Bu gruptaki yatırımcılara birer adet pay dağıtıldıktan sonra kalan miktar için oransal dağıtım yöntemi kullanılacağından yukarıda belirtilenin haricinde bir mükerrer talep kontrolü işlemi yapılmayacaktır.

Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı gruplarında nihai talep adedi belirlendikten sonra bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcıların bulunması durumunda en fazla olan talep kabul edilecektir. Farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talepte bulunulmuş ise veya eksik bilgi girişinden dolayı kararsız kalınan durumlarda Konsorsiyum Üyeleri’nin kurum unvanlarının alfabetik önceliğine bakılacaktır.

Ancak, talep toplama süresi sonunda ilgili yatırımcı grubuna tahsis edilen tutarı karşılayacak miktarda talep gelmemiş ise mükerrer talepte bulunan yatırımcıların en yüksek miktarlı ikinci talep tutarları da dikkate alınabilecektir. İlgili yatırımcı grubuna tahsis edilen tutarın tamamını karşılayacak talep belirleninceye kadar hesaplamaya bu şekilde devam edilecektir.

Halka Arz İşlem Kanalları

Halka Arz işlemlerinizi;

  • Yapı Kredi Mobil’den Yatırımlar > Hisse Senedi > Hisse Senedi Halka Arz adımlarını izleyerek,
  • Yapı Kredi Bireysel İnternet Şubesi > Yatırımlar > Halka Arz adımlarını izleyerek,
  • Yapı Kredi Telefon Bankacılığı’ndan,
  • Yapı Kredi Yatırım Şubeleri’nden,
  • Yatırım Dünyam Web’den ya da
  • Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürlük’ten gerçekleştirebilirsiniz.

 

Halka arza katılabilmek için hisse senedi hesabınızın olması gerekmektedir. Hisse Senedi hesabınızı Yapı Kredi Mobil, Bireysel İnternet Şubesi ve tüm Yapı Kredi şubelerinden kolayca açabilirsiniz.

Halka Arz işlemlerinizi kolayca gerçekleştirmek için Yapı Kredi Mobil’i telefonunuza anında indirebilir, Bireysel İnternet Şubesi’ne hemen giriş yapabilirsiniz.

Yapı Kredi Mobil ve Bireysel İnternet Şubesi’ne giriş için kullandığınız şifrenizi unuttuysanız ya da yeni bir şifre almak istiyorsanız, Şifre Al/Şifremi Unuttum butonuna tıklayarak hemen şifre oluşturabilirsiniz.

Halka Arz Dokumanları

İzahname

Ek 1 - Esas Sözleşme

Ek 2 - İç Yönerge

Ek 3-Bağımsız Denetim Raporu (2017, 2018 ve 2019)

Ek 3-Bağımsız Denetim Raporu (2019 ve 2020)

Ek 4-Bağımsız Denetçi Sorumluluk Beyanı

Ek 5-Hukukçu Raporu

Ek 6-Bağımsız Değerleme Kuruluşu Sorumluluk Beyanı

Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu

Fiyat Tespit Raporu