HESAP AÇ >

Ünlü Yatırım Holding A.Ş.

 

Ünlü Yatırım Holding A.Ş. (Ünlü & Co) 31 Mayıs – 1 Haziran 2021 tarihlerinde halka arz edilecektir.

 

Halka Arz İşlem Kanalları

Halka Arz işlemlerinizi;

Halka arza katılabilmek için hisse senedi hesabınızın olması gerekmektedir. Hisse Senedi hesabınızı Yapı Kredi Mobil, Bireysel İnternet Şubesi ve tüm Yapı Kredi şubelerinden kolayca açabilirsiniz.

Halka Arz işlemlerinizi kolayca gerçekleştirmek için Yapı Kredi Mobil’i telefonunuza anında indirebilir, Bireysel İnternet Şubesi’ne hemen giriş yapabilirsiniz.

Yapı Kredi Mobil ve Bireysel İnternet Şubesi’ne giriş için kullandığınız şifrenizi unuttuysanız ya da yeni bir şifre almak istiyorsanız, Şifre Al/Şifremi Unuttum butonuna tıklayarak hemen şifre oluşturabilirsiniz.

 

Halka Arza İlişkin Bilgiler 

Ünlü Yatırım Holding A.Ş.’nin (“Şirket” veya “Ünlü & Co”) birincil halka arzının talep toplaması 31 Mayıs – 1 Haziran 2021 tarihlerinde (2 gün) yapılacaktır.

Ünlü & Co’nun çıkarılmış sermayesinin 137.730.842-TL’den 175.000.000-TL’ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek olan toplam 37.269.158-TL nominal değerli paylar sermaye artışıyla ve mevcut ortaklardan Mahmut L. Ünlü’nün sahip olduğu 8.263.851-TL nominal değerli paylar ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecektir. Toplam 45.533.009-TL nominal değerli payların halka arz edilmesiyle Şirket’in halka açıklık oranı %26,0 olacaktır.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği hükümleri çerçevesinde halka arz edilen payların BİST’te işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süreyle fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Halka arzda sabit fiyat ile talep toplanacak olup, 1,00 TL nominal değerli payın satış fiyatı 6,90 TL

olarak belirlenmiştir.

Halka arz edilecek 45.533.009-TL nominal değerli payların:

  • %50,0’lik kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’a (22.766.505-TL/adet pay)
  • %40,0’lık kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’a (18.213.204-TL/adet pay)
  • %10,0’luk kısmı Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar’a (4.553.300-TL/adet pay) tahsis edilmiştir.

Şirket ve ortakların (payların borsada işlem görmesini takiben) 180 gün boyunca pay (BİAŞ’ta ve BİAŞ dışında) satmama taahhüdü bulunmaktadır.

 

Talep Toplamaya İlişkin Bilgiler 

Paylar “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” yöntemi ile satılacaktır.

Şirket paylarının halka arzında talepte bulunacak yatırımcılar Yurt İçi Bireysel Yatırımlar, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar’dır.

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üzerinden girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar: Para Piyasası Fonu, Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu, Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu, TL DİBS, Eurobond (T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ihraç ettiği), Özel Sektör Borçlanma Aracı (ÖSBA) (Sadece ihracına kendi aracılık ettiği ve Borsa İstanbul’da işlem görenleri kabul edebilir), Hisse Senedi Fonu, Borçlanma Araçları Fonu, Değişken Fon, Pay (BİST 30’da yer alan paylar), Döviz (ABD Doları, Avro, Sterlin).

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. üzerinden girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar: Para Piyasası Fonu (Sadece Yapı Kredi Portföy Para Piyasası Fonu), Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu (Sadece Yapı Kredi Portföy Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu), TL DİBS, Özel Sektör Borçlanma Aracı (ÖSBA) (Yalnızca Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. bonoları), Döviz (ABD Doları, Avro, Sterlin), Vadeli Mevduat / Katılma Hesabı – TL, Vadeli Mevduat / Katılma Hesabı (ABD Doları, Avro, Sterlin).

Her bir tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde ayrı ayrı yapılacaktır.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Eşit dağıtım yöntemine göre yapılacaktır. Bu grup için tahsis edilen pay miktarı talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünür ve bu suretle bulunan tutar ve altındaki alım talepleri karşılanır. Kalan tutarlar, talebi tamamen karşılanamayan yatırımcı sayısına bölünerek aynı şekilde dağıtılır. Bu şekildeki dağıtım işlemine bu grup için tahsis edilerek satışa sunulan sermaye piyasası araçlarının tamamı dağıtılıncaya kadar devam olunur. Dağıtım sonucunda ortaya çıkan miktarlar, miktar konusunda bir alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilir. Miktarın bu alt sınırın altında kalması halinde yatırımcı isteğine uygun olarak listeden çıkarılır ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi tutulur. Dağıtım hesaplamalarında küsurat ortaya çıkması durumunda, küsurat tama iblağ edilerek talebi tamamen karşılanamayan yatırımcılar arasında, Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi’nin uygun gördüğü şekilde dağıtım yapılır.

Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara Dağıtım: Her bir Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı’ya verilecek pay miktarına Yapı Kredi Yatırım’ın önerileri de dikkate alınarak Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi tarafından karar verilecektir.

Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara Dağıtım: Her bir Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı’ya verilecek pay miktarına Yapı Kredi Yatırım’ın önerileri de dikkate alınarak Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi tarafından karar verilecektir.

Tüm yatırımcı gruplarına dağıtım yapılırken, dağıtım sonucu ortaya çıkan miktarlar alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilecek, ortaya çıkan miktarın bu alt sınırın altında kalması halinde yatırımcı isteğine uygun olarak listeden çıkarılacak ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi tutulacaktır.

Yatırımcı gruplarına belirtilen yöntemlere göre dağıtım yapılırken, hesaplamalarda küsurat ortaya çıkmasından dolayı dağıtılamayan paylar, pay talebi tamamen karşılanamayan yatırımcılar arasında Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi’nin uygun gördüğü şekilde dağıtılacaktır.

Yapı Kredi Yatırım, talep toplama süresinin bitimini izleyen en geç 1 iş günü içerisinde dağıtım listelerini, her bir tahsis grubu için ayrı ayrı kesinleştirerek Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi’ne verecektir. Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi, dağıtım listelerini en geç kendisine teslim edilen gün içerisinde onaylayacak ve onayı Yapı Kredi Yatırım’a bildirecektir.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’ın Talep Bedeli karşılığında teminata alınacak kıymetler ve/veya dövizler, teminat oranları ve teminata alışta ve bozdurmada uygulanacak fiyatlar aşağıda gösterilmektedir.

Teminat tutarı = Talep bedeli (x) ilgili kıymet için tabloda belirtilen teminat katsayısı Kıymet blokesi yönteminde kullanılacak teminat katsayılarına aşağıda yer verilmiştir:

Teminata Alınacak Kıymet

Teminat Katsayısı

Teminata Alımda Uygulanacak Fiyat

Teminat Bozumunda Uygulanacak Fiyat

 

Para Piyasası Fonu

 

%97

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Kısa Vadeli Borçlanma Araçları

Fonu

 

%97

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

 

Borçlanma Araçları Fonu

 

%90

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Özel Sektör Borçlanma Araçları

Fonu

 

%90

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

 

 

TL DİBS

 

 

%95

 

Her bir Konsorsiyum Üyesi'nin çalıştığı bankanın ilgili günde açıkladığı ilk gösterge alış fiyatı

DİBS’lerde her bir Konsorsiyum Üyesi'nin çalıştığı bankanın ilgili gündeki işlem anındaki cari alış fiyatı

 

 

Eurobond (T.C. Hazine’sinin ihraç ettiği)

 

 

 

%95

Bloomberg elektronik alım satım ekranında her bir Konsorsiyum Üyesi, bankanın gördüğü en az üç işlem yapılabilir fiyat sağlayıcısının ortalama fiyatı dikkate alınacaktır

 

Bloomberg elektronik alım satım ekranında fiyat sağlayıcıların verdiği işlem yapılabilir cari piyasa fiyatı kullanılacaktır

Özel Sektör Borçlanma Araçları (Her aracı kurum sadece ihracına kendi aracılık ettiği ve Borsa

İstanbul’da işlem gören OSBA’ları teminata konu

edebilir)

 

 

 

 

%85

 

 

Özel Sektör Borçlanma Araçlarında Borsa İstanbul Tahvil Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda oluşan son iş günü ağırlıklı ortalama fiyatı

 

 

Özel Sektör Borçlanma Araçlarında Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası’nda oluşan cari piyasa fiyatı

 

Hisse Senedi Fonu

 

%90

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

 

Değişken Fon

 

%90

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı

 

Pay (BİST 30’da yer alan paylar)

 

%90

BİST Pay Piyasası’nda oluşan son iş günü ağırlıklı ortalama fiyatı

 

BİST Pay Piyasası’nda oluşan cari piyasa fiyatı

 

 

Döviz (ABD Doları, Avro, Sterlin)

 

 

%90

TCMB tarafından açıklanan bir gün öncesinin alış kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır.)

 

Her bir Konsorsiyum Üyesi'nin çalıştığı bankanın cari kuru

Vadeli Mevduat Blokesi – TL

 

%100

 

-

 

-

 

 

 

 

 

 

Vadeli Mevduat Blokesi (ABD Doları, Avro, Sterlin)

 

 

 

 

 

 

 

%90

 

 

 

 

 

TCMB tarafından açıklanan bir gün öncesinin alış kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır.)

Döviz cinsinden vadeli mevduatların TL’ye dönüştürülmesinde, tahsilatın yapıldığı andaki her bir Konsorsiyum Üyesi'nin çalıştığı bankanın söz konusu döviz alış kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır.) Mevduatın bozulması sırasında yatırımcının tüm mevduatı bozulmayacak, sadece blokaja alınan tutar kadar kısım bozulacaktır.

         

 

 

Tek bir bireysel yatırımcıya dağıtılması öngörülen asgari pay tutarı: 

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için toplam yatırımcı sayısının bu yatırımcı grubuna dağıtılacak toplam pay adedinden az veya eşit olduğu durumlarda, talebi bilgi eksikliğinden iptal edilmemiş bu gruptaki tüm yatırımcılara 1 adet pay dağıtılacaktır.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için toplam yatırımcı sayısının bu yatırımcı grubuna dağıtılacak toplam pay adedinden fazla olduğu durumlarda ise hangi yatırımcılara birer adet pay dağıtılacağına Yapı Kredi Yatırım’ın önerileri dikkate alınarak, Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi tarafından Kurul’un II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nin 19. maddesinde yer alan eşit ve adil davranılması  esası gözetilerek karar verilecektir.

Mükerrer talep olması halinde uygulanacak esaslar: 

Yurt İçi Bireysel Yatırımcı grubu için eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır.

Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı gruplarında öncelikle, İzahname’nin

25.1.3.2 (a) maddesinde belirtilen şekilde (her bir Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı’ya verilecek pay miktarına Yapı Kredi Yatırım’ın önerileri de dikkate alınarak Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi tarafından karar verilecektir) nihai talep adedi belirlenecektir. Daha sonra bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcıların bulunması durumunda fazla olan talep kabul edilecektir. Farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınan durumlarda, Konsorsiyum Üyeleri’nin kurum unvanlarının alfabetik önceliğine bakılacaktır.

Ancak, talep toplama süresi sonunda Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı grubuna tahsis edilen tutarı karşılayacak miktarda talep gelmemiş ise mükerrer talepte bulunan yatırımcıların en yüksek miktarlı ikinci talep tutarları da dikkate alınabilecektir. İlgili yatırımcı grubuna tahsis edilen tutarın tamamını karşılayacak talep belirleninceye kadar hesaplamaya bu şekilde devam edilecektir.

 

İzahname

Ek 1 - Esas Sözleşme

Ek 2 - İç Yönerge

Ek 3.1 - Bağımsız Denetim Raporu 31.12.2018

Ek 3.2 - Bağımsız Denetim Raporu 31.12.2020

Ek 4.1 - KPMG Finansal Tablolar Sorumluluk Beyanı

Ek 4.2 - EY Finansal Tablolar Sorumluluk Beyanı

Ek 5 - Hukukçu Raporu

Fon Kullanım Raporu ve Yönetim Kurulu Kararı

Fiyat Tespit Raporu

Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu